Geplaatst op

Een weekendje Scheveningen: Madurodam, museum en zee

scheveningen

Scheveningen aan de Noordzee is een prima bestemming voor een korte trip met het hele gezin. Miniatuurland Madurodam is slechts een van de vele attracties die de Nederlandse stad te bieden heeft. In dit artikel geven we je graag een overzicht van de leukste bestemmingen en attracties in en rond Scheveningen.

Scheveningen aan de Noordzee is een prima bestemming voor een korte trip met het hele gezin. Miniatuurland Madurodam is slechts een van de vele attracties die het Nederlandse kuuroord te bieden heeft. In dit artikel geven we je graag een overzicht van de leukste bestemmingen en attracties in en rond Scheveningen.

Scheveningen – de grootste voor gezinnen!

Zoals eerder vermeld is Scheveningen een stad met veel attracties, vooral voor kinderen. En wat meer is, de plaats ligt direct aan zee. De stad heeft ook een prachtig strand waar je een dagje kunt relaxen. Op de strandpromenade vindt u een hele reeks bars en winkels waar u in theorie alles kunt krijgen wat u nodig heeft voor uw dagelijkse behoeften. U kunt ook kijken hoe uw gelukkige kinderen zandkastelen bouwen aan zee. Zwemmen mag natuurlijk en de surfers zijn een kijkje waard.

Naast het strand en natuurlijk het eerder genoemde miniatuurland Madurodam heeft Scheveningen en omgeving ook de volgende attracties en excursiebestemmingen te bieden:

  • Een reuzenrad direct aan het strand
  • Een kabelbaan over de pier
  • The Sea Life Scheveningen
  • Museum Beelden aan Zee
  • De hoofdstad Den Haag in de directe omgeving

Madurodam: een aanrader voor iedereen

Miniatuurland Madurodam is duidelijk een van de trekpleisters van Scheveningen. Zeker voor kinderen natuurlijk. Deze magisch vormgegeven miniatuurwereld geeft je een prachtige totaalindruk van Nederland. Van de overmaatse tulpenvelden tot de belangrijkste gebouwen in Nederland (denk aan parlementen, kerken, kastelen, luchthavens, havens etc.) tot de bekende klompenmakerij, alles is vertegenwoordigd. Daarnaast rijdt er door heel Miniaturland een zeer gedetailleerde modelspoorbaan (of eigenlijk meerdere spoorlijnen). Het nastreven hiervan is een geweldige activiteit, vooral voor de kleintjes. Maar er is nog meer te ontdekken en te beleven. De kids kunnen onder andere zelf schepen beladen en zelf de stormvloedkering van de Ooserschelde bedienen.

Reuzenrad op het strand

Het strand van Scheveningen gaat niet alleen over zand en zee. Niet te missen is het reuzenrad direct aan het strand. Uw kroost krijgt gegarandeerd grote ogen! Als je een uniek uitzicht wilt hebben op het strand, de stad Scheveningen en zelfs de stad Den Haag, dan moet je zeker een keer in het reuzenrad stappen. Interessant zijaspect: Het reuzenrad heeft gesloten gondels die zelfs airconditioning hebben. Een grote luxe voor de relatief goedkope reis met een duur van ca. 20 minuten.

Kabelbaan over de Scheveningse pier

Dat is geen grap! Met een unieke kabelbaan race je vanaf een 55 meter hoge toren met snelheden tot 70 km/u werkelijk naar het strand of de terrassen. Dit plezier is geschikt voor gedurfde mensen van alle leeftijden. Door de hoogte en de snelheid is dit natuurlijk niet voor de allerkleinsten. Voor iedereen met een minimaal lichaamsgewicht van 30 kg is het allemaal erg leuk. De kabelbaan is van april t/m september elke dag geopend van 11.00 uur tot laat in de avond.

Museum Beelden aan Zee

Ook het Museum Beelden aan Zee, gelegen direct aan de boulevard, is een bezoekje waard als je in Scheveningen bent. Het museum toont voornamelijk sculpturen uit verschillende tijdperken en regio’s. Enerzijds is er een vaste collectie werken (met enkele honderden sculpturen), maar zijn er ook regelmatig speciale tentoonstellingen. Hoe kom je bij het museum? Heel eenvoudig: volg gewoon de beelden op het strand. Deze wijzen je direct de weg naar het museum. En het speciale voor kinderen: er zijn ook workshops over aardewerk en de productie van sculpturen. De workshops duren meestal 120 minuten en kosten ongeveer 7 EUR.

Nog meer

Natuurlijk is er rond Scheveningen nog veel meer de beleven. Met de uitjes kortingskaart van nappas kun je bovendien op veel evenementen en uitstapjes extra korting krijgen.