Geplaatst op

De mooiste stranden van Corsica

Korisika

Het eiland Corsica heeft een gevarieerd kustlandschap dat zich uitstrekt over in totaal 1047 km. Het aanbod aan zwembaaien en stranden is navenant groot. Bijzonder mooie stranden, die je tijden een vakantie Corsica kunt bezoeken, zijn te vinden aan de noordkust van Calvi tot Saint-Florent en rond Cap Corse en aan de zuidoostkust tussen Porto Vecchio en Bonifacio. En hoewel Corsica in het hoogseizoen door veel vakantiegangers wordt bezocht, zijn er nog steeds rustige, vaak zelfs eenzame baaien rond het eiland. Veel van de stranden en baaien op Corsica hebben ondiep, langzaam aflopend water en zijn daarom ook perfect voor gezinsvakanties.

Calvi

De zacht glooiende, fijnkorrelige zandbaai is vooral populair bij gezinnen met kinderen. De 5 km lange baai van Calvi heeft een imposante citadel op de achtergrond. Er zijn tal van restaurants en bars op het strand, evenals de mogelijkheid om ligstoelen en parasols te huren. Het kristalheldere water nodigt uit om te zwemmen en te ontspannen. Maar ook de actiezoekers zullen hun gading vinden – want op het strand van Calvi worden tal van watersporten aangeboden.

Saleccia

De hagelwitte zandbaai wordt omgeven door een onbewoond en beschermd natuurlandschap, de zogenaamde Agreat-woestijn. De reis is een beetje inspannend via onverharde onverharde wegen (het beste zijn rondleidingen met voertuigen met vierwielaandrijving die ter plaatse kunnen worden gehuurd), maar je wordt beloond met kristalhelder water en een turkooisblauwe zee. Bijna zoals in het Caribisch gebied! Als u iets comfortabeler wilt, kunt u het fijnkorrelige strand ook via het water bereiken. Boottochten naar Lotu en Saleccia (alleen in het hoogseizoen) worden aangeboden vanuit Saint Florent en Ile Rousse.

Santa Giulia

De baai van Santa Giulia biedt een unieke Caribische flair in de Middellandse Zee. Het kristalheldere water, het fijne zandstrand en het brede scala aan watersporten zorgen ervoor dat deze baai een van de meest populaire van Corsica is. Het ondiepe water, dat in alle tinten blauw glinstert, is vooral een aanrader voor gezinnen met kinderen. Talrijke restaurants met lichte en mediterrane gerechten zorgen voor uw fysieke welzijn.

Palombaggia

Het strand van Palombaggia is een van de mooiste stranden van Corsica. De gelijknamige baai is omgeven door rode rotsen en wordt beschermd door een weelderig groen dennenbos in het achterland. Het witte zandstrand en het turkooisblauwe water verleiden tot dromen. Een kleurenspel van superlatieven! Het strand is erg druk, vooral in de zomermaanden, en is vooral populair bij gezinnen met kinderen vanwege het kalme water.